Gjør klar bilen for camper

Her er en liste over ting du bør gjøre før du setter camperen på bilen. Denne listen tar for seg både ting som er nødvendig og ting som ikke er nødvendig, men som kan forbedre opplevelsen. Har du likevel spørsmål så kan du sende oss en mail på post@campernorge.no

Veltebøyler/plantrekk/lokk

Alt av veltebøyler, lysbøyler plantrekk, mountain-top, lastestativ, verktøykasser og lignende må fjernes før du kan sette på camperen. 

Planinnlegg/bedliner

Det er ikke alltid nødvendig, men det kan være lurt å fjerne planinnlegget på pickupen. De fleste planinnlegg i plastikk er glatte og kan gi litt etter når den har last på seg. Derfor er det viktig å passe på planinnlegg med mye svikt og etterstramme jekkestroppene som camperen er festet i. Noen velger å sprøyte planet i så kalt bedliner-lakk, noe som beskytter og gjør at last ikke sklir like enkelt.

Det kan være en fordel å legge inn en gummimatte eller sprøyte planet slik at det stabiliserer, beskytter og hindrer at camperen sklir fra side til side.  

Dekk og hjul

Det er viktig å sjekke lastekapasiteten på hjulene til pickupen. Dekkets lasteindeks er markert på siden av dekket. Lasteindeksen beskriver hvor mye lasteevne et dekk tåler. Det er også viktig å sjekke at du har riktig lufttrykk. Når du har mer last/camper på planet så skal du har mer lufttrykk i dekket. Riktig lufttrykk gir bedre kjøreegenskaper, bedre sikkerhet og reduserer drivstoff-forbruket. 

Noen pickuper kan ha myk fjæring. Det kan derfor være en fordel å oppgradere fjæringen for å få en stivere pickup og en bedre kjøreopplevelse. Det er vanlig å sette på hjelpefjærer (luftbelger) på bakakslingen på pickupen og/eller flere bladfjærer. Luftbelger monteres enkelt mellom bladfjærene og ramma på bilen. 

Vi samarbeider og anbefaler luftbelger fra BG-nor. Vi anbefaler at du tar en titt på deres hjemmeside for mer informasjon. 

En stivere pickup kan gi en mer behagelig kjøreopplevelse og bedre sikkerhet. 

Luftbelger/ekstra bladfjærer

Baklem

På noen pickuper må baklemmen fjernes for at camperen skal passer perfekt til pickupen. Det å ta av baklemmen er som regel en enkel operasjon og tar bare noen minutter. Å ta av baklemmen sparer deg for vekt og du kan og slippe å bekymre deg for at grus skal sprette opp fra veibanen og lage riper i lemmen. 

Tel: +47-41809180

Tel: +47-48113410

Plassen 3550 Gol

Besøk oss!
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2018 Alle rettigheter reservert.